Yhteystiedot

Kodin Keittiö ja Kaluste
Kangasvieri Oy

Tehtaankatu 45
67100 Kokkola

(06) 8311 356
050 322 3203

Avoinna
ma-pe klo 8-17
muina aikoina sop.mukaan

Ajankohtaista

1.7.2024Liike on suljettuna 15.7.-28.07.2024 Myymälä palvelee avoinna jälleen 29.7. Aukioloajat ma-pe klo 8-17 tai sopimuksen mukaan. Aurinkoista Kesää!Lue lisää »

Hoito-ohjeet

Kalusteet on valmistettu kestävistä ja helppohoitoisista materiaaleista. Kalusteiden hoidossa on noudatettava muutamia perusohjeita, joiden tarkoituksena on varmistaa, että kalusteenne säilyvät hyvännäköisinä ja hyväkuntoisina pitkään. 

Huonekalulevystä valmistetut runko-osat 

Kalusteiden runko-osat on valmistettu huonekalulevystä ja tausta on maalattua kovalevyä. Puhdistukseen käytetään neutraalia (pH 6 - 8) tai heikosti emäksistä (pH 8 - 10) pesuainetta veteen annosteltuna. Erityisen vaikeat tahrat voidaan poistaa talousspriillä, jonka jälkeen pinnat pyyhitään puhtaaseen veteen kostutetulla nihkeällä siivousliinalla. Hankaavia puhdistusaineita tai liuottimia ei saa käyttää. Puhdistetut pinnat on kuivattava hyvin. Mahdollinen roiskevesi on aina kuivattava pinnoilta välittömästi. 

MDF-pohjaiset maalatut ja kalvo-ovet 

Oven tahriintuessa pyyhi lika pois kostealla liinalla kevyesti pyyhkien. Jos tahra ei lähde pelkällä  vedellä, lisää liinaan puhdistusainetta. Suihkuta puhdistusaine puhtaaseen siivousliinaan tai kostuta siivousliina muulla tavalla. Pyyhi pinta puhtaaksi ja kuivaa tarvittaessa lopuksi. Kalusteovet voidaan puhdistaa yleisillä kodin puhdistusaineilla, suosituksena esim. Kiilto Kodinpuhdistaja . Pelkkään veteen kostutetulla nihkeällä mikrokuituliinalla voi myös pyyhkiä tahroja ja rasvaisia sormenjälkiä. Älä käytä kiehuvaa vettä puhdistuksessa. Hankaavien aineiden ja orgaanisten liuotteiden käyttö on kielletty.

Ovi voi vahingoittua ollessaan kosketuksissa erittäin kuumiin kappaleisiin, kuten kuumiin kattiloihin tai paistinpannuihin. Kalvo-ovien lämmönkesto on -40 º C - +80 º C. Kalusteovet voi siis asentaa myös kylmiin tiloihin, ei kuitenkaan paikkaan missä lämpötila laskee alle –40 º C.

Ovia ei saa altistaa juoksevalle vedelle, esim. asennettaessa tuotetta kosteisiin tiloihin. (Kosteisiin tiloihin suositellaan asennettavaksi kalvopinnoitteinen ovi.) 

Laminaattityötasot 

Puhdistetaan veteen annostetulla neutraalilla veteen annostetulla pesuaineella. Hankausaineiden käyttö on kielletty. Laminaattitasot kestävät jonkin verran hetkellistä kuumuutta, mutta paloläiskien estämiseksi pannunalustojen käyttö on suositeltavaa kuumien astioiden alla. Laminaattitaso ei myöskään kestä vaurioitumatta leikkuualustana. 

Öljytyt massiivipuutasot

Puutasot puhdistetaan nihkeällä veteen kostutetulla siivousliinalla. Työtasoja tulee öljytä tarvittaessa, kun pinta on kulunut niin, ettei vesi enää pisaroidu tason pinnalle. Käsittely suoritetaan seuraavasti: levitä tasainen kerros öljyä puun pinnalle puuvillakankaalla ja anna sen imeytyä 15 - 20min. Poista ylimääräinen öljy pehmeällä kankaalla. Huomioithan, että öljyiset rätit ovat erittäin tulenarkoja (kokoon puristettuna rätit voivat syttyä itsestään tuleen) ja siksi ne on säilytettävä ilmatiiviissä metallisäiliössä tai kasteltava tai poltettava välittömästi käytön jälkeen. 

Jos työtaso tarvitsee perusteellisempaa puhdistusta, hiokaa pintaa pituussuunnassa 220 karkealla hiomapaperilla. Tämän jälkeen puhdistakaa taso huolellisesti ja sen jälkeen öljytkää taso kahteen kertaan. Tarpeen vaatiessa, tee välihionta öljyämisten välillä. Älä koskaan käytä tason hiomiseen teräsvillaa tai puhdistamiseen aineita, jotka sisältävät ammoniumkloridia tai hankausjauhetta (ammoniumkloridi voi värjätä puutasoa). 

Öljykäsittely muuttaa puun alkuperäistä väriä. 

Mikäli ette käsittele työtasoa, on otettava huomioon, että:

1. Rasva-, lika- yms. tahrat näkyvät

paljon paremmin.

2. Työtaso imee itseensä helpommin

kosteutta ja turpoaa.

3. On todennäköisempää, että

puu vääntyy ja halkeaa.

4. Toimittaja ei vastaa pintakäsittelemättömissä

työtasoissa esiintyvistä vioista.